Deel 4: dit zijn de laatste vijf deelnemers van de Jubileumrace

Zoals eerder bekend gemaakt organiseren we op zaterdagavond 1 juni een jubileumrace om onze 40ste editie van dit jaar te vieren. Tijdens deze race komen oud-winnaars, (oud)-triatleten en Nieuwkopers die een speciale binding hebben met de Triathlon van Nieuwkoop in actie op een sprintafstand. De komende periode maken we alle deelnemers bekend. Vandaag de laatste vijf.

De eerste dertig deelnemers maakten we al bekend. Deze zijn hier, hier en hier te vinden.

31 – Casper van den Burgh
Als een raket vloog hij meerdere keren over het fietsparcours in Nieuwkoop. Mede daardoor won hij de edities van 2001, 2002, 2003 en 2005. Dat leverde hem ook vier keer de titel Nederlands Kampioen op. Zaterdagavond gaan we zien of hij nog altijd met de fiets over het parcours kan vliegen.

32 – Frans van Heteren
Nog altijd actief in de sport. Zo stond hij in april nog aan de start van de Zwemloop in Nieuwkoop. Frans stond vaak aan de start in Nieuwkoop en mocht in 1997 het podium beklimmen. Hij staat bekend als de triatleet die bakker is. Daarnaast organiseert hij bij Oceanus de Poeloversteek.

33 – Fred Verlooij
Vanaf het eerste uur verbonden aan de Triathlon van Nieuwkoop. Kon razendsnel zwemmen en kwam daardoor bij zijn tien deelnames ook altijd bij de voorste het water uit. Tegenwoordig is hij al jaren actief in ons bestuur. Zaterdag gaat hij eerst helpen opbouwen, daarna duikt hij het water in voor de race.

34 – Frank Agterhof
Directeur van onze hoofdsponsor Vink+Veenman. Daarnaast zeker ook geen onbekende in de sport, want hij wist de halve in Nieuwkoop ook te voltooien. Zaterdag duikt hij eindelijk weer eens als deelnemer het water in.

35 – Sander Eijs
De laatste deelnemer die we aankondigen voor de race. Sander is onderdeel van het Trio-team ‘De Schildpadjes’. Ondanks deze naam zijn ze zeker niet langzaam. Mede dankzij Sander zijn kunsten op de fiets hebben ze al flink wat eerste plaatsen binnengehaald in Nieuwkoop. Zaterdagavond mag hij alle onderdelen in zijn eentje gaan proberen te voltooien.