Jeugdtriathlon

Parcours

Zwemmen – 75 / 125 / 200 meter
Het zwemonderdeel vindt plaats in zwembad De Wel in Nieuwkoop.
De kinderen van 7, 8 en 9 jaar zwemmen drie banen, totaal 75 meter.
De kinderen van 10, 11 en 12 jaar zwemmen vijf banen, totaal 125 meter.
De kinderen van 13, 14 en 15 jaar zwemmen acht banen, totaal 200 meter.
Als je uit het water komt, dan rustig naar de buitendeur via de route naar je fiets, snel afdrogen en fiets-/hardloopkleding inclusief startnummer op de borst aantrekken en je helm (leenhelmen aanwezig) opzetten. Daar ook pas opstappen op je fiets en vanaf de Beatrixlaan linksaf richting Noorden fietsen. Hou bij het opstappen en wegfietsen de aanwijzingen van de vrijwilligers in de gaten.

Fietsen – 5 / 7,5 / 10 kilometer
Kinderen van 7 t/m 9 jaar fietsen 5 km.
Kinderen van 10 t/m 12 jaar fietsen 7,5 km.
Kinderen van 13 t/m 15 jaar fietsen 10 km.

Bij de Nieuwveenseweg slaan de deelnemers rechtsaf en volgen het fietspad richting de rotonde N231. Na het oversteken op de rotonde (begeleid door verkeersregelaars) direct rechtsaf het fietspad op en vervolg op de Nieuwveenseweg. Bij het parcours voor de 5 km ligt het keerpunt op de Nieuwveenseweg vlak na Hoeve Rijlaarsdam. Bij het parcours voor de 7,5 km ligt het keerpunt bij rotonde ’t Haasje. De route voor de 10 km loopt helemaal door tot het begin van het industrieterrein bij Nieuwveen, waar het keerpunt ligt. Op de terugweg loopt de route via de Grendel en de Ladderhaak door Sportpark de Dulen de weg langs de voetbalvelden, hockeyvelden en tennisbanen. Via het Smidsvuur door de fietstunnel onder de rotonde Kennedylaan door en dan rechtsaf de Weissenbruchlaan in. Aan het einde automatisch linksaf Beerstratenlaan en daar aan het einde rechtsaf Churchilllaan richting evenemententerrein. Hier is het volgende wisselpunt van fietsen naar het lopen.

Parcours 5 km:

 

Parcours 7,5 km:

Parcours 10 km:

Tijdens de hele route word je veilig begeleid door vrijwilligers.

Hardlopen – 1250 / 2500 meter
Kinderen van 7 t/m 9 jaar 1,25 km hardlopen.
Kinderen van 10 t/m 15 jaar 2,5 km hardlopen.
Na de wissel van het fietsen loop je via de achterkant van het Parc Fermee langs de scanners voor de volgende tijdmeting. Je vervolgt het loopparcours van het veld af naar De Hoek en steekt het bruggetje over. Over de brug rechtsaf waar de verversingspost is geplaatst. Met een natte spons en wat water loop je snel verder over het voetpad en volgt deze net zo lang tot je bij het bruggetje Chopinplein komt. Daar rechtsaf over de brug en linksaf de Hogedijk op. Bovengekomen gelijk weer rechtsaf langs de Ringsloot en bij de vrijwilliger weer naar beneden de Hogedijk af en weer langs het water het pad terug vervolgen. Over het bruggetje Ruisvoornstraat rechtdoor naar De Hoek.
De deelnemers van 7 t/m 9 jaar slaan hier linksaf, via het looppad De Hoek om te finishen. De oudere deelnemers lopen nog een extra ronde over hetzelfde parcours. Na het eerste rondje gaan zij meteen rechtsaf het bruggetje weer over naar de verversingspost om zo hun tweede ronde te lopen.

Na het finishen volgt direct een korte prijsuitreiking en krijgen de deelnemers hun herinneringsmedaille en wat lekkers. Tevens zal er nog een gezamenlijke foto genomen worden van alle deelnemers.

De deelnemers kunnen aan de hand van hun startnummer daarna hun fiets inclusief persoonlijk genummerde vuilniszak met spullen ophalen in het Parc Fermee.

Er is geen gelegenheid om te douchen, dus warme / droge kleren klaar houden voor na de finish.