Jeugdtriathlon

1 juni 2024 Stichting Jarige Job Jeugdtriathlon Nieuwkoop

Zesde jeugdtriathlon voor jeugd van 7 t/m 15 jaar

Op 1 juni 2024 wordt voor de zesde keer de Jeugdtriathlon Nieuwkoop georganiseerd voor kinderen van 7 t/m 15 jaar. Ook dit keer mogen naast kinderen vanuit de gemeente Nieuwkoop ook kinderen vanuit andere delen van het land meedoen. Vereiste is dat de deelnemers een zwemdiploma hebben. Het doel van deze jeugdtriathlon is:

  • Enerzijds het belang van bewegen en (duur-)sport promoten onder de jeugd van de gemeente Nieuwkoop.
  • De jeugd bewust maken dat er kinderen in Nederland en de rest van de wereld zijn voor wie spelen en sporten niet vanzelfsprekend is

De Jeugdtriathlon staat altijd in het teken van een goed doel op het gebied van kinderen. Dit jaar steunen we Stichting Jarige Job. Deelnemers aan de jeugdtriathlon betalen inschrijfgeld €6,-. Alle deelnemers uit de gemeente Nieuwkoop zorgen voor minstens één vrijwilliger. Daarnaast kunnen deelnemers zich laten sponsoren en daarmee een donatie doen aan het goede doel.

De jeugdtriathlon is in de eerste plaats een prestatie-evenement, maar deze editie zal er ook een prijsuitreiking plaatsvinden van de beste deelnemer per categorie.

Zoals elke triathlon bestaat ook deze jeugdtriathlon uit de drie onderdelen zwemmen, fietsen en hardlopen:

  • 7 t/m 9 jaar: 75m zwemmen, 5 km fietsen, 1,25 km hardlopen
  • 10 t/m 12 jaar: 125m zwemmen, 7,5 km fietsen, 2,5 km hardlopen
  • 13 t/m 15 jaar: 200m zwemmen, 10 km fietsen, 2,5 km hardlopen

Startijden en locatie
De startlocatie is dit jaar weer Zwembad De Wel in Nieuwkoop en de finishlocatie is op het evenemententerrein aan de Churchilllaan in Nieuwkoop. Alle jeugdtriathlon deelnemers krijgen daar een herinneringsmedaille aan dit sportieve evenement. Klik hier voor meer informatie over het parcours.

  • 7 t/m 9 jaar: 16.15 uur
  • 10 t/m 12 jaar: 16.35 uur
  • 13 t/m 15 jaar: 16.35 uur (vanwege het aantal deelnemers zal deze serie tegelijk starten met de serie 10 t/m 12 jaar)

Meedoen?
Klik hier om je in te schrijven voor de Stichting Jarige Job Jeugdtriathlon. Kosten zijn €6,- per kind en daarnaast wordt gevraagd geld op te halen via een sponsorformulier voor het goede doel Stichting Jarige Job zodat mensen jou kunnen sponsoren met je deelname aan de Jeugdtriathlon. Het opgehaalde sponsorgeld zal volledig gaan naar Stichting Jarige Job.

Wij vragen iedere Nieuwkoopse deelnemer om (minstens) één vrijwilliger aan te leveren. Op deze manier komen we aan voldoende vrijwilligers om ons evenement te kunnen organiseren. Dit mag bijvoorbeeld ook een oom, tante, buurman, buurvrouw, enz. zijn. Wellicht dat je iemand in je omgeving hebt die graag zou willen helpen. Dit zal zijn van ongeveer 15.30 tot uiterlijk 17.30 uur. Dit is afhankelijk van de plek op het parcours. De taak van een vrijwilliger kan bijvoorbeeld zijn als vlagger, verkeersregelaar of het registreren van de tijden.

De organisatie van de Jeugdtriathlon is in handen van:
Carola van Heusden
Simone van der Vaart
Twan Kennis
Megan Louwes
Arjan Baas
Stichting Triathlon Nieuwkoop