Triathlon

Deelnemersinformatie

Op zondag 2 juni 2024 organiseert de Stichting Triathlon Nieuwkoop de 40ste Vink + Veenman Triathlon Nieuwkoop voor deelnemers die individueel deel willen nemen aan de triathlon over de midden afstand. De laatste deelnemersinfo voor de Vink+Veenman Triathlon van Nieuwkoop zal uiterlijk 2 weken voor het evenement worden toegestuurd en op de website worden geplaatst.

Bekijk hier het deelnemersinformatieboekje.

De afstanden

Zwemmen 1900 meter, 2 ronden in open water
Fietsen 90 kilometer 2 ronden van elk 45 kilometer
Lopen 21,1 kilometer 4 ronden van elk 5,2 kilometer

Melden

Op de wedstrijd dag dien je je eerst te melden bij het wedstrijdsecretariaat, deze bevind zich in de tent op het finishterrein aan de Maarten Freeke Wije

Starttijd

 • Dames 10:30.00 uur
 • Heren 10:59.30 uur
 • Trio/Duo 11:02.00 uur

Er wordt gestart bij Strand Zomer, Meijepad in Nieuwkoop.

Parcoursgegevens

Alle parcoursgegevens zijn online te bekijken: klik hier.

Sluiting inschrijving

Zolang de series niet vol zijn kan er tot 1 week voor de wedstrijd ingeschreven worden.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor individuele deelname of de open serie aan de 40ste Vink + Veenman Triathlon Nieuwkoop bedraagt voor early birds (tot en met 4 april 2024) een bedrag van €85,-, vermeerderd met de eventuele kosten voor de daglicentie (€39,75) en de huur van een chip (€4,00). Deze early bird prijs is geldig tot en met 6 april 2024. Vanaf 7 april 2024 geldt het reguliere inschrijvingstarief van €110,-, vermeerderd met de eventuele kosten voor een daglicentie (€39,75) en de huur van een chip (€4,00).

Deelnemers die geen atletenlicentie-nummer op het inschrijfformulier vermelden betalen automatisch €39,75 extra voor het kopen van een NTB-daglicentie.

Inschrijven

Inschrijven kan via de volgende website: https://mijn.triathlonbond.nl/
De inschrijving is niet overdraagbaar. Je mag geen andere atleet onder jou naam laten deelnemen.

Afzeggen

Afzeggen kun je zelf doen op https://mijn.triathlonbond.nl/

 • Deelnemers die zich 90 dagen voor het evenement afmelden ontvangen hun inschrijfgeld minus administratiekosten retour (€25,-).
 • Deelnemers die zich minimaal 30 dagen voor het evenement afmelden ontvangen 50% van hun totale inschrijfgeld retour.
 • Deelnemers die zich korter dan 30 dagen voor het evenement afmelden krijgen geen inschrijfgeld retour.
 • Indien een deelnemer vanwege een blessure of andere medische redenen niet meer deel kan nemen aan de Triathlon van Nieuwkoop, is het alleen mogelijk om het inschrijfgeld minus administratiekosten (€25,-) terug te krijgen door een medische verklaring van een dokter of arts aan te leveren bij Stichting Triathlon Nieuwkoop. Deze regeling is alleen mogelijk tussen 30 dagen en 5 dagen voor de wedstrijd.
 • De terugbetaling van inschrijfgeld in verband met afmelding vind , uiterlijk 2 weken na afloop van de Triathlon plaats.

In geval het evenement door overmacht (en in samenspraak met de NTB-gedelegeerde en/of de wedstrijdleider) op of kort voor de wedstrijddag wordt afgelast vindt er géén restitutie van het inschrijfgeld plaats. De organisatie kan besluiten hiervan af te wijken.

Prijzengeld Heren & Dames Overall 2024

 • 1e plaats €625,-
 • 2e plaats €375,-
 • 3e plaats €250,-

Trio’s

Het inschrijfgeld voor deelname als trio of duo aan de 40ste Vink + Veenman Triathlon Nieuwkoop bedraagt voor early birds (tot en met 6 april 2024) een bedrag van €110,-, vermeerderd met de eventuele kosten voor de daglicentie (€39,75) en de huur van een chip (€4,00). Deze early bird prijs is geldig tot en met 6 april 2024. Vanaf 7 april 2024 geldt het reguliere inschrijvingstarief van €135,-, vermeerderd met de eventuele kosten voor een daglicentie (€39,75) en de huur van een chip (€4,00).

Voor iedere deelnemer van een duo of trio moet een volledig inschrijfformulier ingevuld worden. Op het formulier van de contactpersoon niet vergeten de ploegnaam in te vullen.

Klik op de link hieronder voor het privacy statement van Stichting Triahtlon Nieuwkoop.

Download hier het privacy statement.