Deel 2: dit zijn de volgende 10 deelnemers van de Jubileumrace

Zoals eerder bekend gemaakt organiseren we op zaterdagavond 1 juni een jubileumrace om onze 40ste editie van dit jaar te vieren. Tijdens deze race komen oud-winnaars, (oud)-triatleten en Nieuwkopers die een speciale binding hebben met de Triathlon van Nieuwkoop in actie op een sprintafstand. De komende periode maken we alle deelnemers bekend. Vandaag de volgende 10.

De eerste tien deelnemers maakten we al bekend. Deze zijn hier te vinden.

11 & 12 – Rob Barel & Cora Mulder
Trots staat de naam van Rob Barel nog altijd op de lijst van winnaars in Nieuwkoop. Sterker nog: Rob was de winnaar van de 2e en 3e editie van de Triathlon. In 1984 en 1985 was hij de sterkste. Het zijn slechts twee overwinningen op een gigantische erelijst, waar overwinningen op staan op NK’s, EK’s en WK’s. Ook nam hij in 2000 deel aan de Olympische Spelen. Rob komt niet alleen, want hij neemt zijn grootste supporter met zich mee. Zijn vrouw Cora Mulder zal ook aan de start staan op 1 juni. Samen gaan ze op jacht naar de finish.

13 – Marijke Zeekant
Een van de oud-winnaars die op 1 juni aan de start zal staan. Marijke was niet één keer te sterk voor haar concurrenten, maar liefst vier keer. In 1993, 1996, 1998 en 1999 mocht ze de top van het podium beklimmen. Ze is nog altijd actief, maar op haar erelijst staan niet alleen maar mooie resultaten in de Triathlonsport. Ook in het zwemmen, hardlopen en roeien haalde ze medailles en met laatstgenoemde sport mocht ze zelfs naar de Olympische Spelen.

14 – Peter Zijerveld
De oud-winnaars in dit lijstje zijn nog niet op. Ook Peter Zijerveld doet namelijk mee op 1 juni. In 1988 won hij de zesde editie van de Triathlon van Nieuwkoop. Een paar jaar eerder werd hij Europees Kampioen op de middenafstand. Voor zijn triathlon-loopbaan was Peter profwielrenner. Hij reed drie grote rondes. Twee keer de Vuelta en één keer de Tour de France.

15 – Emil Hoogstad
Oud-bestuurslid van de Triathlon van Nieuwkoop en nu nog altijd actief als één van onze trouwe vrijwilligers. Zo organiseert hij de zwemloop en is hij één van de drijvende krachten achter onze bouwploeg. Hard zwemmen, fietsen en lopen kan hij overigens ook. Zo behaalde hij in de regio meerdere mooie resultaten bij verschillende triathlons.

16 & 17 – Omar Brons & Wesley de Does
De mannen van de Triathlon Inside-podcast. De organisatie onderhoudt goed contact met deze twee makers van de podcast. Meedoen op 2 juni zat er niet in, maar het tweetal staat maar wat graag aan de start van de Jubileumrace. Voor Omar is Nieuwkoop bekend terrein. Meerdere keren deed hij mee en behaalde hij de top 10. Voor Wesley wordt het een eerste ontmoeting met Nieuwkoop.

18 – Jaap de Lange
Jaap is jarenlang lid geweest van het BFI-team, waar ook Jan van der Marel en Rik van Trigt in zaten. De uit Boskoop afkomstige oud-atleet is jaren lid geweest van de TTB uit Bodegraven, waar hij ook trainer is geweest. Jaap heeft vaak meegedaan in Nieuwkoop en maakte deel uit van de subtop in Nederland.

19 – Ger Hukker
Meerdere keren stond Ger aan de start van de Triathlon van Nieuwkoop. Jarenlang is hij ook lid geweest van de Triathlonclub Nieuwkoop (TKN ’85). Later werd hij daar ook sponsor van. Ook sponsorde hij lange tijd de Triathlon van Nieuwkoop. We mogen hem gerust één van de aders van de Nieuwkoopse triathlonsport noemen. Het is dan ook mooi dat hij 1 juni aan de start zal staan.

20 – Martin Breedijk
Martin is op dit moment vice-voorzitter van de ETU, de Europese Triathlonbond. Volgens onze nestor Fred Verlooij is Martin altijd een goede atleet geweest. Zo was hij semi-prof geweest van 1993 tot 1998. 1 juni gaan we zien of hij nog altijd in staat is om lekker te racen.