Deel 3: dit zijn de volgende 10 deelnemers van de Jubileumrace

Zoals eerder bekend gemaakt organiseren we op zaterdagavond 1 juni een jubileumrace om onze 40ste editie van dit jaar te vieren. Tijdens deze race komen oud-winnaars, (oud)-triatleten en Nieuwkopers die een speciale binding hebben met de Triathlon van Nieuwkoop in actie op een sprintafstand. De komende periode maken we alle deelnemers bekend. Vandaag de volgende 10.

De eerste twintig deelnemers maakten we al bekend. Deze zijn hier en hier te vinden.

21 – Dirk Wijnalda
Achttien keer stond Dirk Wijnalda aan de start van de Triathlon van Nieuwkoop. Acht keer finishte hij in de top 5, waarvan drie keer op het podium. Ook dit jaar gaat hij op zondag gewoon de beproeving aan op de halve afstand, maar daarnaast gaat hij ook zaterdagavond meedoen. Want daar mag Dirk eigenlijk ook niet ontbreken. Hij gaat het rustig aan doen, kondigde hij aan, maar hij gaat ongetwijfeld volle bak genieten.

22 – Gerwin Vos
Afkomstig uit Ter Aar en dus één van de lokale deelnemers tijdens deze jubileumrace. In het verleden is Gerwin meerdere keren deelnemer geweest van de Triathlon van Nieuwkoop. Tegenwoordig heeft hij in Ter Aar een loopgroep.

23 – Arjan Baas
In 2012 nam hij het stokje van voorzitter over van Teun Edelman. Tegenwoordig is hij nog altijd actief in die rol. Zelf is Arjan ook actief als triatleet. Zo heeft hij dit jaar de Challenge Almere op zijn planning staan.

24 – Thorwald Veneberg
Oud-profwielrenner en tegenwoordig directeur van de NTB (Nederlandse Triathlon Bond). De afgelopen twee jaar is er veel contact geweest tussen onze organisatie en Thorwald over het waterdossier. Samen zijn we opzoek gegaan naar oplossingen. Succesvol, zo blijkt nu. We willen het goede contact met de NTB – al ging dat de afgelopen twee jaar niet altijd met een glimlach 😉 – graag benadrukken en zijn dan ook blij dat Thorwald aan de start zal staan op 1 juni.

25 – Mariska Visser
De volgende lokale atleet in dit rijtje. De Nieuwveense heeft de halve Triathlon meerdere keren gedaan, maar inmiddels is haar laatste triathlon al een tijdje geleden. In het hardlopen zien we haar naam wel vaak nog voorbij komen. We zijn blij dat Mariska op 1 juni bij ons weer eens aan de triathlonsport zal gaan proeven!

26 – Paul Wijnands
Paul is jarenlang één van de drijvende krachten geweest achter onze zwemploeg. Kortom, de ploeg die alles regelt met betrekking tot het zwemonderdeel. Daarnaast heeft hij ook zelf aan de start gestaan van onze triathlon.

27 – Jan de Boer
Iemand die lang en actief betrokken is geweest bij de Triathlon van Nieuwkoop. Eerst zelf als deelnemer, maar daarna ook als sponsor met zijn bedrijf Jan de Boer Autoschade uit Ter Aar.

28 – Belinda van Alphen
Voorzitster van de Triathlon van Alphen (it’s in the name), waar we als organisatie goed en veel contact mee onderhouden. Veel vrijwilligers zijn ook actief in zowel Nieuwkoop als Alphen. Het is dus leuk dat Belinda aan de start zal staan tijdens de jubileumrace. In 2017 volbracht ze ook onze wedstrijd.

29 – Tom de Kleer
Wethouder in de gemeente Nieuwkoop. In zijn portefeuille zit onder andere sport. Vorig jaar was hij er in die rol voor het eerst bij tijdens de Triathlon, om het startschot te geven en prijzen uit te reiken. Tom was erg enthousiast en heeft inmiddels zelf ook de sport ontdekt. Afgelopen weekend stond hij aan de start van de Triathlon Ter Aar. Zaterdag zien we hem dus in actie in Nieuwkoop.

30 – Mathijm Wassink
Een van de atleten die in het verleden aan de start heeft gestaan in Nieuwkoop. Tegenwoordig heeft Mathijm met TriSport zijn eigen training- en coachingbedrijf, waarmee hij nog altijd een bekend gezicht is in de triathlonwereld.