Dit zijn de eerste 10 deelnemers van de Jubileumrace

Zoals eerder bekend gemaakt organiseren we op zaterdagavond 1 juni een jubileumrace om onze 40ste editie van dit jaar te vieren. Tijdens deze race komen oud-winnaars, (oud)-triatleten en Nieuwkopers die een speciale binding hebben met de Triathlon van Nieuwkoop in actie op een sprintafstand. De komende periode maken we alle deelnemers bekend. Vandaag de eerste 10.

1 – Jan van der Marel
Nog altijd recordhouder van het meeste aantal zeges in Nieuwkoop. Acht keer stond Jan van der Marel op het hoogste treedje van het podium. Na deze overwinningen is de Tsaar van Ter Aar zeker niet verdwenen uit de Triathlon. De afgelopen jaren deed hij in teamverband nog vaak mee in Nieuwkoop.

2 – Rik van Trigt
Geen jubileumrace in Nieuwkoop zonder Rik van Trigt. Tegenwoordig bondscoach van de Lange Afstandselectie, maar ook één van de trouwe ambassadeurs van onze Triathlon. Rik won de wedstrijd in 1994 en staat te trappelen om in actie te komen in Nieuwkoop.

3 – Carla van Rooijen
Meervoudig deelnemer aan de Triathlon van Nieuwkoop. In 2012 en 2015 eindigde Carla op het podium. Ze veroverde toen twee keer de derde plek.

4 – Bas Borreman
Meervoudig succesvol deelnemer aan de wedstrijd in Nieuwkoop. Hij sprokkelde mooie ereplaatsen bij elkaar. Hoogtepunten waren de 5de plek in 2005 en de derde plek in 2007.

5 – Bas Oostwouder
Inmiddels al heel wat jaren aan de Triathlon van Nieuwkoop als onze speaker, maar in het verleden ook succesvol deelnemer geweest. Daarnaast niet te beroerd om ook in de voorbereiding de handen uit de mouwen te steken als onderdeel van de bouwploeg. Nu gaat hij een keer niet de deelnemers naar binnen praten, maar laat hij zich naar binnen praten.

6 & 7 – Michel Twaalfhoven & Edwin Twaalfhoven
De twee broers samen aan de start. Michel zijn eerste deelname dateert volgens onze wandelende Triathlon-encyclopedie Fred Verlooij van 1987. Bij die ene deelname bleef het niet, want daarna stond hij nog vaak aan de start. Edwin zijn eerste deelname was de 3/4 afstand, die in het verleden in Nieuwkoop een aantal keer werd georganiseerd. Daarna deed hij ook een aantal keer de 1/2 afstand. Tegenwoordig is Edwin actief als vrijwilliger bij de bouwploeg en Michel als supper bij het zwemonderdeel.

8 – John van der Laan
Met zijn bedrijf Van der Laan één van de belangrijke sponsoren van onze Triathlon. Daarnaast ook groot fan van de sport. Zo deed hij regelmatig mee in teamverband, maar staat hij bij kortere afstanden in de regio ook regelmatig aan de start. In 1993 legde hij de halve in Nieuwkoop succesvol af.

9 – Luigi Tricoli
Meerdere keren aan de start gestaan in Nieuwkoop. Daarnaast ook meerdere Ultra Triathlons tot een goed einde gebracht. Zijn naam gaat goed over de tong rollen bij het speakerduo op 1 juni en we weten zeker dat hij na die Ultra Triathlons, ook deze jubileumrace tot een goed einde gaat brengen.

10 – Mike Dröge
Geen jubileumrace in Nieuwkoop, zonder iemand uit Nieuwkoop aan de start. Al wat jaren verbonden aan onze Triathlon als vrijwilliger en tegenwoordig als één van de chefs van het loopparcours. Het Triathlon-virus is inmiddels ook binnengedrongen, met deelnames aan diverse wedstrijden in de regio.